Site Loader
Як зберегти здоров'я нирок

Сьогодні – світовий день нирки. Розповідаємо, як зберегти здоров’я нирок завдяки простим правилам щоденного життя:

🔹 Достатня кількість води – запорука нормальної роботи нирок. Пийте достатню кількість води. Скільки? Орієнтуйтеся відчуттям спраги. Це залежить від фізичного навантаження, клімату, загального стану здоров’я тощо. Орієнтовні норми споживання рідини для дорослих з вагою 70-75 кг у – 2800-3000 мл. Сюди входить будь-яка рідина – включно з усіма рідкими стравами і напоями. Обмежте солодкі газовані, соки та соковмісні напої.

🔹 Високий артеріальний тиск – одна з найпоширеніших причин розвитку захворювань нирок. Також діабет, серцево-судинні захворювання, підвищений холестерин підвищують ризик хвороб нирок. Регулярно проходьте обстеження і в жодному разі не займайтесь самолікуванням.

🔹 Куріння – одна з причин зменшення кров’яного потоку до деяких частин нирки, через що цей орган починає гірше функціонувати. Також куріння підвищує ризик раку нирок. З першого дня відмови від сигарет ваш організм почне відновлюватися – ризики зменшуватимуться.

🔹 Найпростіша профілактика хвороб нирок – режим харчування. Їжа повинна рівномірно надходити в організм, не перевантажуючи травну систему і нирки, не містити критичної кількості подразнюючих речовин – солі, прянощів.

🔹 Фізичні навантаження допомагають нормалізувати артеріальний тиск, покращити мікроциркуляцію крові в нирках і таким чином зменшити ризик розвитку хронічних хвороб нирок. Якщо не маєте часу на спорт – більше ходіть пішки.

 

Post Author: Адміністрація