Ризик інсульту підвищується через перехід на веганство та вегетаріанство

Британські дослідники вважають, що ризик пов’язаний з недостатньою кількістю вітамінів у веганській та вегетаріанській дієтах.
Про результати дослідження пише видання Sky News.

Науковці слідкували за 48 тисячами людей, розділених на три групи: ті, хто їдять м’ясо та рибу, хто їсть рибу, але не вживає м’яса та вегетаріанці і вегани. Після 18 років спостереження за піддослідними виявилось, що у другої та третьої групи ризик інсульту на 20% вищий, ніж у м’ясоїдів. Пов’язують це науковці з меншою кількістю вітамінів у веганській та вегетаріанській дієтах.

Незважаючи на вищий ризик інсульту, вегетаріанці та вегани мають на 22% меншу ймовірність страждати на серцево-судинні захворювання, а пескатаріанці (ті, хто вживають рибу) – на 13% меншу, ніж люди, котрі вживають м’ясо.