Site Loader
Невідкладна медична допомога

Одним із структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Рокитнянський Центр первинної медико-санітарної допомоги» є пункт невідкладної медичної допомоги населенню, який працює з 2014 р., основним завданням якого є надання невідкладної медичної допомоги, дорослим та дітям як вдома так і при безпосередньому зверненні, незалежно від місця їх проживання, реєстрації, громадянства, віросповідання, національного, соціального, матеріального та іншого статусу пацієнтів.

В штаті працюють диспетчера, виїзні фельдшера та водії.

Невідкладна медична допомога

Станом на 05.09.2018 р. виконано 3202 виїзди, з них 834 виїзди до дітей. Виклики від населення 1224, виклики передані екстреною (швидкою) допомогою 1120, лікарями поліклініки 858.

ПНД обслуговує всі виклики від населення району. Найбільше викликів надходить від жителів с. Синява, с. Житні Гори, с. Запруддя, с. Телешіва, с. Ольшаниця. Найчастіше звертаються пацієнти з приводу хронічних захворювань, хворобами системи кровообігу та гострих запальних процесів: симптомами яких є біль в серці, підвищення артеріального тиску, підвищення температури тіла та інше.

 

До функцій роботи ПНД входять виклики на констатацію випадків смертності (разом з працівниками поліції) – 278.

ПНД у своїй діяльності керується чинним законодавством України, рішеннями та розпорядженнями органів місцевої виконавчої влади, наказами місцевих органів охорони здоров’я, наказами директора медичного закладу

Пункт забезпечений міським телефонним зв’язком (тел. 5-21-11), засобами зв’язку з санітарним автотранспортом, безпосереднім (прямим) телефонним зв’язком з центральною диспетчерською станції екстреної (швидкої) медичної допомоги, зв’язком з реєстратурою.

При виникненні надзвичайних ситуацій персонал Пункту залучається для ліквідації медичних наслідків у складі бригад першої черги територіальної служби медицини катастроф. Для цього Пункт має тижневий запас медикаментів та перев’язного матеріалу, який постійно оновлюється.

Post Author: Адміністрація