Site Loader
ДЕНЬ ДОНОРА

27.03.2019 року на території лікувального закладу Рокитнянського району за підтримки Рокитнянського центру первинної медико-санітарної допомоги відбувся «День донора». Ми дякуємо представники Київського обласного центру крові, які завітали до нас для збору крові.
В цей день не лише медичні працівники, а й всі бажаючі мали можливість здати кров, цим самим зробити свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів.
На думку спеціалістів, регулярне донорство сприяє профілактиці захворювань імунної системи, знижує ризики серцево-судинних захворювань, адже надлишок крові і її компонентів навантажує судини та серце.
До того ж донор отримує неабияке задоволення від зробленої доброї справи.
Також нагадаємо що якщо ви вирішили стати донором, варто прислухатися до порад спеціалістів:
Напередодні потрібно відпочити та повечеряти, при цьому не вживати жирну, смажену, копчену їжу, яйця, молочні продукти та алкогольні напої. Рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів);
У день здачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. Цього дня не варто управляти транспортними засобами через емоційне збудження.
За 2 години до та 2 години після дачі крові відмовтеся від цигарок.

Post Author: Адміністрація